Wednesday, 20 July 2011

cerita pasal NYET

nyet..si kucing yang periang dan sunnguh adorable.
kenapa nama dia nyet? sebab dulu masa kecik2 ika bawak dia balik rumah sewa tu, dia suka lari2 lompat2 mcm monyet. tukang kasi idea nama nyet tu dibah laa. hehe. klaka. melekat nama nyet tu sampai skrg.

nyet..aku ingat masa dia kena bisul tu. teruk gila. masa tu ika tgh pegang dia, aku yg perasan kaki dia mcm berlubang je. byk nanah. menangis aku tgk nyet. nasib tuan die baik, ika hantar dia pegi klinik. mula2 pegi klinik kerajaan tu, takda vet yg boleh bedah dia. semua out station ke apa tah. nanah dah kemain banyak plak. lepas tu terpaksa lah gerak ke klinik swasta pulak. semput jugakla kerani tu explain pasal direction kat kitorang. sampai2 sana, nyet dah lembik. tersadai kat atas kotak tu. kesian nyet. sementara tunggu nyet tu, mcm kerenah aku tgk, ada kucing yg sakit telinga lah, macam2. lepas tu aku ingat aku ngan ika jenguk2 kt dalam klinik tu. siap ada hotel kucing kt dalam tu. hahaha. nyet makin lama makin lemah. giliran nyet pun sampai. lama tu dia kena bedah. aku siap sempat bedal megi kt seben-e lagi. dan akhirnya nyet selamat dibedah. Alhamdulillah...


nyet busuk


alolololo comel2

nasib kau selamat nyet
 nyet...aku ingat lagi masa dia beranak. hehehe. malam tu ika main2 ngan dia. pagi esok tu, aku bangun tido. dgr suara anak kucing. cepat2 aku carik kat mana. skali die beranak kat dalam bakul dibah. hehe. sian dibah, sian jugak kt nyet. agaknya dia pon taktau nak carik port kat mana nak beranak, 1st la la katakan. hehehe. aku turun bawah, panggil ika. ika amek besen hijau dia letak nyet. anak nyet ada 3 ekor. 2 hitam, 1 kelabu. hieeee, comel. tapi yg hitam sume mati. dahla aku sayang hitam tu. yg kelabu namanya bubu. cantik. tapi atas sebab tertentu. bubu kena kasi kt org lain.
nyet posing dalam besen hijau ika

anak2 nyet

bubu je yg hidup lama


nyet..aku ingat lagi. dia suka duduk tepi tingkap. konon nak tangkap burung. kadang2 nak carik dia, carik kt tingkap je. kadang2 dia tido situ. hehe, aku slalu kurung nyet dalam bilik. sebab dibah rumet aku slalu balik. aku ni dah la penakut. takleh tido sorang2. hehehe. nyet la jadi peneman. kalau dia memekak sgt nak kuar, aku kuarkan. rindunya kt nyet.

hehe. tu dia nyet. suka duduk tepi tingkap

tgh fokus nak tangkap burung

cuba carik nyet mana? hehe
 nyet...mana lah ko menghilang. aku rindu ko tau. kalau satu hari nanti tiba2 aku terjumpa ko tepi jalan. aku terus amik ko bawak balik. serius ni.
nyet...ko mmg kucing yg kuat. walaupun slalu kena marah. ko diam je. kadang2 nampak mcm ko paham pon ada. hehehe.
nyet...aku sayang ko. aku harap ko tak apa2 kt luar sana tu. terima kasih sebab kasi aku byk kenangan.
nyet..aku rindu pulak nak panggil nama ko.
nyet.........
nyet.....
nyet..




2 comments:

  1. rindu nyet ngan bubu.wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  2. rindu nyet jugak..sob3. mane la die pegi..

    ReplyDelete